Historien bakom klubben

Resan från Karate, via Kempo till idag Kali Sikaran

Svalöfs Kali Sikaran eller Kali Sikaran South, aktiv ungdom (som klubben heter som förening) är en ideell förening som bedriv med en styrelse av frivilliga krafter.

Klubben har en huvudinstruktör som är certifierad av Kali Sikaran international. Till hans stöd har han hjälpinstruktörer som ingår i ett instruktörsprogram för att utbildas till instruktörer.
Vi är den sydligaste av alla svenska Kali Sikaran Internationals skolor.

Vi är medlemmar i riksidrottsförbundet genom Aktiv ungdom. Härigenom är vi godkända och kontrollerade att bedriva en förening, vi är försäkrade och vi är berättigade att delta i nationella utbildningar/tävlingar som riksidrottsförbundet anordnar.

Föreningen har funnits och bedrivit verksamhet i Svalöv sedan 1994. Dock är det endast sedan 2015 som vi tränat Kali Sikaran fullt ut.
Föreningen startades 1994 som en Karateklubb. 1999 reformerades denna till en Kempoklubb då detta var mer passande med den mix av jujutsu och Karate som tränades. Kempon har sedan varit grunden i all träning som bedrivits fram tills 2016.

Vi är aktiva i kommunen, när det byggdes en ny idrottshall vart vi med och planerade och hade synpunkter, när kommunen har föreningsmässor, företagsmässor och andra sammankomster där kommunens befolkning kan göra sin röst hörd. Vi vill vara en god förening och en förening som står för utveckling på flera plan.